کتابخانه های دیواری یکی از محبوب ترین المان های موجود در دکوراسیون داخلی خانه های امروزی به شمار می روند. این کتابخانه ها می توانند بسته به نوع و مدل خود، در هر قسمتی از خانه قرار بگیرند. به ویژه اگر از جنس ام دی اف برای ساخت این مدل کتابخانه استفاده کنید، قابلیت سفارشی سازی بیشتری بر روی آن خواهید داشت. به همین بهانه در این مطلب قصد داریم تا به بررسی برخی از مهم ترین نکات در هنگام سفارش ساخت کتابخانه دیواری MDF بپردازیم. اگر شما نیز به استفاده از این المان در دکوراسیون داخلی مورد نظر خود علاقه مندید، توصیه می کنیم تا مطالعه این مطلب را از دست ندهید.
کتابخانه دیواری ام دی اف: زیبا، کاربردی و مقرون به صرفه
کتابخانه دیواری MDF از جهات بسیاری یک المان کاملاً مناسب به ویژه برای محیط های داخلی امروزی به شمار می رود. اگر قصد استفاده از چنین المانی در خانه و یا حتی محیط کاری خود را داشته باشید، دست تان کاملاً در انتخاب یک مدل ایده آل و مناسب با آن فضا باز خواهد بود. به لطف قابلیت ها و ویژگی های متمایز ام دی اف، قادر خواهید بود تا در کنار استفاده از یک مدل جذاب، محصول نهایی خود را با هزینه مقرون به صرفه ای نیز تحویل بگیرید! در ادامه به برخی از ویژگی های یک کتابخانه دیواری MDF اشاره می کنیم:
- قابلیت استفاده در فضاهای داخلی امروزی: یکی از مهم ترین ویژگی های کتابخانه های ام دی اف، قابلیت استفاده از آنها در فضاهای داخلی امروزی است. همان طور که اطلاع دارید، فضاهای داخلی کنونی به دلیل شکل آپارتمانی خود ممکن است با محدودیت فضا مواجه بوده و استفاده از المان ها و کتابخانه های بزرگ در آن ممکن نباشد. همچنین گاهی به دلیل وجود برخی فرو رفتگی ها (به عنوان مثال فاصله بین دو ستون در یک دیوار) حتی استفاده کامل از این محیط کوچک نیز به صورت تمام و کمال ممکن نیست! اما خوشبختانه با استفاده از یک کتابخانه دیواری MDF می توانید در هر فضایی از این المان بهره مند شده و حتی کارایی فضاهای به اصطلاح مرده داخلی را نیز افزایش دهید.
- طرح و رنگ متنوع: جنس ام دی اف تقریباً می تواند به هر شکل و طرحی تبدیل شود! از کتابخانه های کلاسیک و با شکل و شمایلی آشنا گرفته تا کتابخانه هایی با اشکال عجیب و صد البته جذاب در دکوراسیون های مدرن، همگی با استفاده از کتابخانه دیواری MDF قابل پیاده سازی هستند. همچنین روکش های ام دی اف دارای جنس های مختلفی بوده و هر کدام از آنها می توانند تحت شرایط خاصی مناسب باشند. در نتیجه یک کتابخانه دیواری ام دی اف دقیقاً می تواند خود را با نیازها و سلیقه شما تطبیق دهد.
- قیمت مقرون به صرفه: اگر ترجیح می دهید با صرف حداقل هزینه صاحب یک کتابخانه زیبا و جذاب شوید، MDF بهترین گزینه برای شما خواهد بود. این متریال که از خرده چوب های فوق فشرده ساخته شده، نسبت به خود چوب قیمت بسیار کمتری داشته و البته سازگار با محیط زیست است. هرچند که ممکن است استفاده از برخی فلزات برای ساخت کتابخانه دیواری هزینه کمتری را در پی داشته باشد، اما این نوع کتابخانه ها نیز بدون شک نمی توانند زیبایی یک کتابخانه دیواری MDF سفارشی سازی شده را داشته باشند. به عبارت دیگر، کتابخانه های ام دی اف نقطه تعادلی میان کیفیت، زیبایی و هزینه مقرون به صرفه و مناسب به شمار می روند.

- مقاومت بالا و کاهش هزینه های تعمیر و نگهداری: آخرین ویژگی مهمی که در این مقاله به آن اشاره خواهیم کرد، مقاومت بالای جنس ام دی اف و البته هزینه پایین تعمیر و نگهداری آنها است. اغلب کتابخانه ها در محیط های عمومی خانگی و اداری نصب می شوند و همین موضوع باعث می شود تا همواره در معرض آسیب دیدگی قرار داشته باشند. با این حال روکش های MDF مقاومت قابل قبولی در مورد خراشیدگی، رطوبت، گرما و فشار از خود نشان می دهند ( که در ادامه بیشتر به این موضوع خواهیم پرداخت). همچنین در صورتی که کتابخانه ام دی اف شما آسیب ببیند، تنها کافی است تا روکش آن را عوض کنید تا مثل روز اول خود تازه شود! این در حالی است که سایر کتابخانه های چوبی و فلزی مقاومت پایینی در برابر تهدیدهای محیطی داشته و در صورت آسیب دیدن، هزینه و انرژی بیشتری را از شما خواهند گرفت.
نکات مهم در هنگام خرید و سفارش ساخت کتابخانه دیواری MDF
اکنون که با ویژگی ها و مزایای کتابخانه های دیواری ام دی اف آشنا شدید، لازم است تا به ارائه نکات مهمی در خصوص این المان ها بپردازیم. به ویژه اگر قصد خرید و یا سفارش ساخت کتابخانه دیواری را داشته باشید، آشنایی با نکات زیر قطعاً می تواند به شما در یک انتخاب بهتر کمک کند. پس توصیه می کنیم تا پیش از هر اقدامی، به موارد اشاره شده در لیست زیر توجه کنید.
انتخاب جنس روکش مناسب
همان طور که اشاره کردیم، جنس ام دی اف دارای روکش های مختلفی است و هر کدام از این روکش ها ویژگی ها، مزایا و البته معایب مربوط به خود را دارند. بنابراین در هنگام سفارش کتابخانه دیواری MDF لازم است تا جنس روکش آن را با آگاهی کامل انتخاب کنید؛ زیرا در غیر این صورت ممکن است معایب مختلف روکش انتخاب شده توسط شما برایتان دردسرساز باشد. با این حال اگر با انواع جنس روکش ام دی اف آشنایی ندارید، به هیچ وجه نگران نباشید! در ادامه به صورت مختصر به بررسی برخی از محبوب ترین جنس روکش برای کتابخانه دیواری MDF خواهیم پرداخت:

- روکش اکریلیک: یکی از زیباترین روکش های ام دی اف، روکش اکریلیک است. این روکش قابلیت سفارشی سازی بسیار بالایی داشته و به دلیل مواد استفاده شده در ساخت آن، ظاهر درخشانی نیز دارد. از این روکش اغلب در کابینت آشپزخانه های مدرن استفاده می شود. اما شما می توانید از آن در ساخت یک کتابخانه دیواری ام دی اف نیز کمک بگیرید! همچنین این روکش از مقاومت بالا و قابل قبولی نیز برخوردار است. اکریلیک با وجود زیبایی و قابلیت سفارشی سازی بالای خود، یک روکش نسبتاً گران قیمت در مقایسه با سیار روکش ها به شمار رفته و ممکن است باعث افزایش قیمت هزینه نهایی کتابخانه شما شود.
- روکش هایگلاس: یکی دیگر از روکش های محبوب و پر استفاده در المان های ام دی اف، هایگلاس نام دارد. در این روکش نیز از ماده پلکسی گلس برای افزایش مقاومت سطحی و همچنین براق تر شدن آن استفاده شده است. های گلاس در عین درخشش نسبتاً کمتر خود در مقایسه با اکریلیک، مقاومت بالایی داشته و هزینه مقرون به صرفه تری نیز دارد. همین موضوع باعث افزایش محبوبت این روکش چه در کابینت آشپزخانه و چه در یک کتابخانه دیواری MDF شده است.
- روکش لمینت: لمینت یک روکش محبوب و پر استفاده دیگر در المان های ساخته شده از ام دی اف است. این نوع روکش در نوع خود مقاومت بالایی داشته و برای استفاده در محیط های عمومی کاربردی خواهد بود. با این وجود درخشندگی سطحی لمینت در مقایسه با های گلاس و اکریلیک پایین تر است. اگر به دنبال یک روکش مات برای کتابخانه دیواری خود هستید، استفاده از لمینت را به شما توصیه می کنیم. لمینت دارای تنوع رنگ بسیار بالایی بوده و دست شما را از این جهت باز می گذارد. لازم به ذکر است که این روکش مشتقات دیگری مانند HPL نیز دارد که می توانند مقاومت بیشتری در برابر ضربه و حرارت داشته باشند. اما اغلب از این مشتقات برای کتابخانه ها استفاده نشده و به دلیل تنوع رنگ پایین تر و مقاومت بیشتر آنها، بیشتر برای کابینت های آشپزخانه و به خصوص کابینت بالای اجاق گاز مورد استفاده قرار می گیرند.
- روکش ملامینه: این دسته از روکش ها نیز جزو موارد پرکاربردی بوده که مقاومت بالایی در برابر خراشیدگی و ساییدگی دارند. ملامینه برای چسبیدن به سطح ام دی اف نیاز به چسب نداشته و به سادگی قابل پیاده سازی است. از همین رو از این روکش به وفور در کتابخانه دیواری MDF استفاده می شود.
- روکش ممبران: یکی از پرکاربردترین ورقه های ام دی اف در هر یک از المان های ساخته شده توسط این متریال، روکش ممبران است. این روکش نیز در عین قیمت مقرون به صرفه و مناسب خود، به خوبی می تواند یک المان زیبا و جذاب را به شما تحویل دهد. قابلیت سفارشی سازی، تنوع رنگ و جلوه بصری زیبای این روکش در کنار مقاومت بالای آن نیز به ارزش های ممبران افزوده است.
- روکش چوبی: ساخت یک کتابخانه دیواری چوبی ممکن است بسیار هزینه بر باشد؛ اما یک کتابخانه دیواری MDF با روکش چوبی می تواند همان زیبایی را با هزینه بسیار کمتری به شما ارائه کند!

علاوه بر موارد فوق، روکش های دیگری نظیر UV، لترون و برخی دیگر از موارد موجود نیز برای کتابخانه های ام دی اف مورد استفاده قرار می گیرند که هر یک از آنها نیز ویژگی های مخصوص به خود را دارند. توصیه می کنیم که پیش از انتخاب نهایی، حتماً با کارشناسان و متخصصان این حوزه در مورد جنس روکش مورد نظر خود مشورت کنید.
رنگ کتابخانه دیواری
پس از انتخاب روکش، نوبت به انتخاب رنگ کتابخانه خواهد رسید. همان طور که اشاره کردیم، روکش های ام دی اف بسته به جنس خود دارای رنگ بندی بسیار متنوعی هستند که می توانند بسته به سلیقه و شرایط مورد استفاده شما، فوق العاده کاربردی باشند. در ادامه به چند نکته مهم در خصوص انتخاب رنگ کتابخانه دیواری MDF خواهیم پرداخت:
- تناسب با دکوراسیون: یکی از موارد مهم انتخاب رنگ مناسب برای کتابخانه، توجه به دکوراسیون و جو کلی موجود در فضای داخلی مورد نظر شما است. به عنوان مثال در دکوراسیون های مدرن، انتخاب رنگ های روشن، ساده و مینیمال گزینه مناسب تری خواهد بود. اما اگر قصد ایجاد یک دکوراسیون کلاسیک را دارید، شاید بهتر باشد از روکش های رنگ چوب استفاده کنید.
- تناسب با سایر المان ها: بهتر است رنگ کتابخانه دیواری ام دی اف شما با سایر المان های اصلی نظیر مبلمان، رنگ دیوارها، پرده ها و تمام موارد مهم دیگر موجود در دکوراسیون داخلی تناسب داشته باشد. چرا که در غیر این صورت ممکن است کتابخانه مانند یک وصله ناجور به نظر برسد! توجه داشته باشید که منظور ما از تناسب، تشابه دقیق و کامل نیست! گاهی می توان با استفاده از رنگ های متضاد بین المان ها نیز فضای جذاب و خاصی را ایجاد کرد.

- توجه به متراژ محیط و ابعاد کتابخانه: سومین عامل مهم در انتخاب رنگ کتابخانه دیواری MDF توجه به متراژ محیط و ابعاد کتابخانه است. اگر محیط داخلی مورد نظر شما کوچک بوده و قصد دارید تا از کتابخانه بزرگی بهره مند شوید، توصیه می کنیم که از رنگ های روشن استفاده کنید. رنگ روشن باعث می شود تا المان شما کوچک تر از ابعاد معمولی خود به نظر برسد. در غیر این صورت استفاده از سایر رنگ ها نیز مشکلی برای شما به وجود نخواهد آورد.
مدل کتابخانه دیواری MDF
آخرین مورد مهمی که قصد پرداختن به آن را داریم، انتخاب مدل مناسب برای کتابخانه دیواری شماست. پیش از این در سایر مقالات آذینگر به معرفی انواع مدل های کتابخانه دیواری MDF پرداخته و ویژگی های آنها را به شما شرح داده بودیم. با انتخاب یک مدل مناسب برای کتابخانه دیواری، زیبایی و جذابیت آن چندین برابر خواهد شد. از مدل های ساده و کلاسیک گرفته تا مدل های خاص و کوچک و بزرگ مدرن، همگی می توانند با توجه به سلیقه و جو حاکم بر دکوراسیون داخلی مورد نظر شما به کار گرفته شوند.
یک انتخاب هوشمندانه
در این مقاله به بررسی ویژگی های کتابخانه دیواری MDF پرداخته و نکات مهم در هنگام سفارش ساخت و خرید آن را به شما معرفی کردیم. با توجه به این نکات، قادر خواهید بود تا انتخابی دقیق و هوشمندانه داشته باشید تا ظاهر کتاب های شما نیز همانند باطن آنها، زیبا و پرمحتوا به نظر برسد.
در صورت نیاز به مشاوره و یا سفارش ساخت کتابخانه دیواری و سایر المان های دکوراسیون داخلی، متخصصان آذینگر در خدمت شما هستند. برای این کار تنها کافی است تا از طریق شماره تلفن 09124611041 با ما در تماس بوده و سوالات و سفارشات خود را مطرح کنید.