کمد دیواری ها با وجود تفاوت های خود در سبک، مدل، جنس، رنگ و سایر معیارهای رایج در مواردی با یکدیگر اشتراک دارند. یکی از نقاط اشتراک تمام کمدهای دیواری، در ابعاد آنها است. این نقطه مشترک که با عنوان ابعاد استاندارد کمد دیواری شناخته می شود، چه برای مهندسانی که قصد ساخت خانه را دارند و چه برای افرادی که ترجیح می دهند یک کمد به اتاق خود اضافه کنند، بسیار مهم است. از همین رو در این مطلب قصد داریم تا به بررسی انواع استانداردهای رایج برای ابعاد مختلف کمد دیواری بپردازیم.
اگر قصد دارید تا یک کمد استاندارد، متناسب و زیبا در خانه خود داشته باشید، مطالعه ادامه این مطلب را از دست ندهید.
در حالت کلی، کمدهای دیواری از استانداردهای خاصی برای طراحی پیروی می کنند. این استانداردها ممکن است در نقاط مختلف دنیا و با توجه به نیازهای مختلف کاربران، از یکدیگر متفاوت باشد. با این حال اغلب ابعاد استاندارد کمد دیواری در یک منطقه جغرافیایی یکسان خواهد بود. همان طور که اشاره کردیم، این ابعاد مشخص هم برای معماران و مهندسان عمران، هم برای طراحان دکوراسیون داخلی و هم برای کاربران دارای اهمیت بالایی هستند. اما این مسئله از چه لحاظ حائز اهمیت است؟ در ادامه به این سؤال پاسخ می دهیم.
همان طور که می دانید، در طراحی فضای داخلی خانه ها به طور معمول قسمت هایی از دیوار را به صورت فرو رفتگی و برای نصب کمد دیواری در نظر می گیرند. اینجا است که ابعاد و به ویژه عمق استاندارد کمد دیواری وارد عمل می شود. اگر مهندسان خانهسازی عمق کمی را برای کمد دیواری در نظر بگیرند، به احتمال زیاد داخل کمد بسیار کم جا بوده و یا از قسمت فرورفتگی دیوار بیرون خواهد زد. در سمت مقابل اگر عمق در نظر گرفته شده بیشتر از اندازه استاندارد باشد، از متراژ کلی اتاق کاسته خواهد شد. در نتیجه رعایت یک استاندارد عمومی، می تواند به مهندسان در ایجاد فضای مناسب برای کمد دیواری در یک اتاق کمک کند.
همین مسئله در مورد طراحان دکوراسیون داخلی نیز صادق است. در اغلب موارد طراحان برای سرعت گرفتن کارهای تولید و نصب کمد دیواری، ابعاد استاندارد خاصی را در نظر گرفته و حتی قطعات پیش ساخته خود را با همین استاندارد تنظیم می کنند. در صورتی که محل قرارگیری کمد دیواری در یک اتاق از این ابعاد پیروی کند، به احتمال زیاد مراحل طراحی و ساخت آن سرعت بیشتری خواهد گرفت. همچنین به عنوان یک کاربر و صاحب خانه در صورتی که نیاز به سفارش ساخت کمد دیواری داشته باشید، ممکن است اطلاع از ابعاد استاندارد آن بتواند به شما در یک انتخاب صحیح و دقیق کمک کند. در ادامه ابعاد استاندارد کمد دیواری را به شما ارائه خواهیم کرد.
پیش از آن که به بررسی ابعاد متناسب و استاندارد تعریف شده برای کمدهای دیواری بپردازیم، لازم است که به یک نکته مهم اشاره کنیم: این ابعاد استاندارد به احتمال زیاد برای تمام خانه ها صدق نخواهد کرد! برای مثال ممکن است در طراحی برخی از خانه ها، قوس و یا زاویه غیر قائمه دیوار باعث شود تا فضای در نظر گرفته شده برای کمد دیواری، کاملاً صاف و یا مطابق با استانداردهای آن نباشد. اکنون ممکن است این سؤال به ذهن تان برسد که اگر این ابعاد برای خانه های متفاوت صدق نخواهد کرد، پس دانستن آنها چه ارزشی دارد؟
در پاسخ این سؤال باید بگوییم درست است که این ابعاد برای تمام خانه ها دقیقاً صدق نخواهد کرد، اما با دانستن آنها می توانید در هنگام سفارش ساخت کمد دیواری تخمین بهتری از ابعاد مورد نظر خود داشته باشید. همچنین این استاندارد می تواند به عنوان معیاری برای سنجش عمق مورد استفاده برای جای کمد دیواری در داخل دیوارهای یک اتاق مورد استفاده قرار گیرد. پس به سراغ آشنایی بیشتر با این ابعاد می رویم.
با توجه به اهمیت عمق کمد دیواری در یک اتاق، بررسی خود را با این معیار آغاز می کنیم. همان طور که اشاره کردیم، عمق کم کمد دیواری باعث کوچک شدن فضای داخل آن و عمق بیش از اندازه کمد دیواری باعث کاسته شدن از متراژ اتاق مورد نظر خواهد شد. در حالت استاندارد، عمق کمد دیواری را حدود 60 سانتی متر در نظر می گیرند. البته این شصت سانتی متر پیش از نصب دیواره های داخلی آن است. به عبارت دیگر پس از نصب لایه های داخلی کمد دیواری ( که اغلب ضخامتی برابر با 2 سانتی متر دارند )، عمق مفید کمد دیواری به 58 سانتی متر کاهش می یابد.
به طور معمول طول کمد دیواری به اندازه ای است که در قسمت فرو رفتگی دیوار برای آن در نظر گرفته شده است. با این وجود اگر قصد دارید تا یک کمد دیواری سفارشی برای خود طراحی کرده و یا طول استاندارد کمد دیواری را به طور صحیح تقسیم بندی کنید، می توانید برای هر بخش آن 60 سانتی متر را در نظر بگیرید. به عبارت دیگر طول هر قسمت از کمد دیواری با این استاندارد محاسبه می شود. برای مثال اگر طول کمد دیواری شما 180 سانتی متر باشد، می توانید آن را از لحاظ طولی به 3 بخش مختلف تقسیم کرده و برای هر بخش درب جداگانه ای در نظر بگیرید.
ارتفاع کمد دیواری ساده ترین استاندارد تعریف شده برای آن است. شما می توانید از کف تا سقف اتاق را به عنوان ارتفاع کمد دیواری خود در نظر بگیرید. ارتفاع هر طبقه نیز بسته به نیاز شما تعریف خواهد شد. برای مثال اگر قصد آویزان کردن لباس های خود را دارید، ممکن است نیاز به یک طبقه با ارتفاع یک متر یا بیشتر داشته باشید. در غیر این صورت اگر قصد قرار دادن بقچه، کیف، کفش یا سایر لوازم دیگر را دارید، ارتفاع نیم متری می تواند برای شما کافی باشد.
همان طور که مشاهده کردید، ابعاد استاندارد کمد دیواری می تواند در طراحی یک کمد خوش ساخت و مناسب به شما کمک کند. در صورتی که برای تخمین ابعاد کمد خود و یا طراحی و سفارش آن نیاز به مشاوره داشتید، می توانید با شماره تلفن 09124611041 تماس گرفته و از نظر کارشناسان آذینگر بهره مند شوید. ما همواره آماده پاسخگویی به شما هستیم.