همه ساله خانواده های بسیاری اقدام به نصب کابینت جدید و یا تغییر کابینت های آشپزخانه خود می کنند. اگر شما هم یکی از این خانواده ها باشید، ممکن است پیش از این در مورد بهترین مدل های کابینت آشپزخانه تحقیق کرده باشید. یکی از این مدلها، کابینت چوبی آشپزخانه است که به دلیل ویژگی ها و مزایای خاص و منحصر به فرد خود طرفداران بسیاری دارد. با این حال انتخاب یک کابینت چوبی مناسب از جنبه های مختلفی ممکن است چالش برانگیز باشد. به همین دلیل، در این مقاله قصد داریم تا به ارائه یک راهنمای جامع برای خرید و سفارش ساخت این مدل از کابینت ارائه دهیم.
اگر شما نیز قصد خرید یک کابینت چوبی برای آشپزخانه خود را دارید، توصیه می کنیم تا مطالعه ادامه این مقاله را از دست ندهید.
کابینت های چوبی بسته به مدل ها و انواع خود، ممکن است ویژگی و صد البته قیمت های متفاوتی با یکدیگر داشته باشند. در ادامه قصد داریم تا به بررسی هر یک از این ویژگی های مهم و تأثیرگذار را به شما معرفی کنیم تا در هنگام انتخاب مدل نهایی مورد نظرتان، بهترین تصمیم را بگیرید. این ویژگی های مهم عبارتند از:
اولین موضوعی که در هنگام انتخاب یک کابینت چوبی با آن مواجه خواهید شد، مسئله چهارچوب آن است. در حالت کلی کابینت چوبی آشپزخانه به 2 نوع چهارچوب دار و یا بدون چهارچوب ( یا به اصطلاح سبک اروپایی ) تقسیم بندی می شوند. امروزه اغلب طراحان دکوراسیون داخلی هر دو نوع کابینت را طراحی می کنند. اما ممکن است برخی از آنها تنها قادر به طراحی و پیاده سازی یکی از این مدل ها باشند. هر یک از این مدل ها در مناطق مختلفی از جهان محبوبیت خاص خود را دارند. برای مثال در کشورهای اروپایی اغلب کابینت های بدون چهارچوب و در کشورهای آمریکایی بیشتر کابینت های چهارچوب دار مورد استفاده قرار می گیرد. در ادامه هر یک از این مدل ها را بیشتر بررسی خواهیم کرد.
همان طور که از نام این دسته از کابینت ها نیز مشخص است، کابینت های چهارچوب دار از هر چهار ضلع خود دارای چند سانتی متر حاشیه هستند. این حاشیه ها نیز همانند بدنه و سایر قسمت های کابینت، اغلب از چوب ساخته می شود. این حاشیه به صورت محکمی به کابینت چسبیده و پایه های محکمی را برای اتصال لولاها ایجاد می کند. در هنگام بسته بودن در، این حاشیه در زیر آن پنهان می ماند. با این حال در برخی از مدل های کابینت چوبی آشپزخانه حتی در حالت بسته نیز کمی از این حاشیه مشخص است.
کابینت های چهارچوب دار اغلب استحکام بیشتری داشته و در صورت طراحی و پیاده سازی مناسب، طول عمر بیشتری نیز خواهند داشت. با این حال استفاده از حاشیه ممکن است فضای قابل استفاده در داخل کابینت را کاهش دهد. در نتیجه اگر میزان فضای ذخیره سازی داخلی کابینت برای شما مهم است، انتخاب چنین مدلی می تواند مشکلاتی را برایتان ایجاد کند.
کابینت های بدون چهارچوب از پانل هایی ساخته شده اند که از دو طرف به پایان رسیده و با استفاده از یک نوار باریک لمینت یک لبه به آنها افزوده شده است. در حالت عمومی کابینت های بدون چهارچوب ظاهر و ساختار ظریف تری داشته و فضای ذخیره سازی داخلی آنها نسبت به مدل های چهارچوب دار کمی بیشتر است. همچنین ظرافت بالاتر این کابینت ها، انعطاف پذیری بیشتری برای تغییر و سفارشی سازی دارند. همچنین در این دسته از کابینت ها مواد اولیه کمتری به کار رفته و ممکن است هزینه پایین تری نسبت به مدل های چهارچوب دار داشته باشند.
این دسته از کابینت ها دارای لولاهای مخفی و درب های قابل شست و شویی هستند که می توانید روکش دلخواه خود را بر روی آن اضافه کنید. اغلب مدل های کابینت های آماده از نوع بدون چهارچوب هستند. چرا که مونتاژ، اصلاح و تغییر این نوع کابینت ها نسبتاً ساده و راحت تر است.
یکی دیگر از نکات مهم در انتخاب کابینت چوبی آشپزخانه مربوط به آماده یا سفارشی بودن آن است. برخلاف کابینت های سفارشی که ابعاد و شکل ظاهری آنها بنا به سلیقه و فضای مورد نیاز کاربر تعیین می شود، کابینت های آماده معمولاً در ابعاد استانداردی ساخته می شوند. این دسته از کابینت های آماده در ابنارها نگهداری شده و در صورت نیاز مورد استفاده قرار می گیرند. در ادامه به بررسی هر یک از این مدل ها نیز می پردازیم.
همان طور که انتظار می رود، هزینه ساخت یک کابینت چوبی آشپزخانه سفارشی بیشتر از یک مدل آماده برای آن خواهد بود. این قیمت بالاتر یک امر کاملاً منطقی است؛ چرا که در این حالت شما باید هزینه انرژی و زمان اضافی برای طراحی و ساخت کابینت مورد نظر خود در مقیاس و مدل سفارشی تان را نیز پرداخت کنید. همچنین بسته به نوع مدل و ابعاد انتخابی توسط شما، اتمام مراحل ساخت یک کابینت اندکی زمان بر خواهد بود. به طور متوسط مدت زمان ساخت کابینت های سفارشی بین 6 الی 12 هفته است. البته این مدت ممکن است برای کابینت ها در جنس های مختلف و یا مواردی که نیاز به طراحی یا ریزه کاری های زیادی دارند، بیشتر نیز باشد.
با این حال در نهایت یک کابینت سفارشی سازی شده دقیقاً همان چیزی را به شما ارائه خواهد داد که انتظارش را دارید. به عبارت دیگر، این مدل از کابینت چوبی آشپزخانه دقیقاً همان کابینت ایده آل شما خواهد بود. اما از آنجایی که برای بسیاری از کاربران، قیمت ساخت کابینت و همچنین زمان تحویل آن مهم است، گاهی انتخاب یک گزینه از میان این دو دشوارتر می شود. اغلب کابینت های آماده به دلیل طراحی سریع و صنعتی آنها، قیمتی یک سوم تا دو سوم کابینت های سفارشی را دارند. زمان تحویل این کابینت ها نیز بسته به طراح و سازنده آن متفاوت خواهد بود؛ اما این مدت زمان معمولاً بیشتر از دو یا سه هفته طول نخواهد کشید. حتی اگر خوش شانس باشید، ممکن است یک کابینت سفارشی دقیقاً متناسب با نیاز شما در انبار موجود بوده و شما در همان روز سفارش، آن را تحویل بگیرید.
البته لازم به ذکر است که اغلب کابینت های آماده صرفاً از جنبه مدل ساخت و ابعاد خود غیرقابل تغییر هستند. به عبارت دیگر حتی در این مدل ها نیز امکان استفاده از روکش و رنگ های مختلف، تغییر لولاها و یا سایر بخش ها نیز وجود خواهد داشت. در نتیجه شما می توانید به صورت همزمان از جنبه های مثبت هر 2 دسته کابینت آماده و سفارشی چوبی استفاده کنید. به این دسته از کابینت ها، کابینت نیمه سفارشی نیز گفته می شود.
یکی دیگر از معیارهای مهم در انتخاب کابینت چوبی آشپزخانه توجه به کیفیت ساخت آن است. اگرچه در حالت کلی کابینت های سفارشی کیفیت بیشتری نسبت به مدل های آماده دارند؛ اما این موضوع به معنای کم کیفیت و غیرکاربردی بودن تمام کابینت های آماده چوبی نخواهد بود. به دلیل پیشرفت های فناوری دستگاه های مورد استفاده برای ساخت کابینت، کابینت های امروزی کیفیت بسیار بیشتری نسبت به مدل های سابق دارند. با این حال در هنگام سفارش ساخت کابینت باید توجه بسیاری به جنس مواد اولیه استفاده شده در آن و همچنین جنس لوازم جانبی و اتصالاتش باشید.
یکی از مزایای کابینت های آماده، امکان بررسی جنس و اتصالات پیش از خرید نهایی است. در این حالت قادر خواهید بود تا با خیال راحت تمام موارد مورد نظر خود را بررسی کرده و در صورت رضایت کامل، اقدام به خرید آن کنید. همچنین اگر با کابینت های چوبی با تخفیف بسیار بالا و غیرمعقول مواجه شدید، پیشنهاد می کنیم تا پیش از عجله برای انتخاب آنها اندکی دست نگه دارید. در حالت کلی کابینت چوبی آشپزخانه نسبت به سایر مدل ها هزینه بر تر بوده و جزو گران ترین مدل های کابینت به شمار می رود. در نتیجه یک تخفیف بسیار بالا برای یک مدل کابینت با کیفیت بسیار بعید خواهد بود.
علاوه بر این، در صورتی که در هزینه های خود با محدودیت مواجه هستید، توصیه می کنیم تا به جای چوب، از جنس ام دی اف استفاده کنید. ام دی اف در واقع همان خرده های فشرده چوب است. استفاده از این جنس می تواند هزینه های ساخت کابینت آشپزخانه را به حد قابل توجهی کاهش دهد. همچنین اگر به طرح های چوبی علاقه دارید، روکش های طرح چوب MDF می توانند این نیاز شما را به خوبی برآورده سازند. در حالت کلی استفاده از ام دی اف باعث می شود تا در کنار بهره مندی از تمام مزایای کابینت چوبی آشپزخانه بتوانید در هزینه های خود نیز صرفه جویی کنید.
در طول این مقاله هزینه ساخت مدل های مختلف کابینت چوبی آشپزخانه با یکدیگر پرداختیم. در نتیجه قصد داریم تا جمع بندی این مورد را با توجه به همین هزینه و بودجه انجام دهیم. با این حساب، سه نوع کابینت چوبی قابل انتخاب برای ما باقی خواهد ماند.
همان طور که اشاره کردیم، انتخاب کابینت های آماده و یا نیمه آماده می تواند باعث صرفه جویی در هزینه های شما شود. علاوه بر این انتخاب جنس ام دی اف نیز می تواند به این موضوع کمک کند.
اگر بر روی کابینت انتخابی خود حساسیت زیادی ندارید، انتخاب یک مدل آماده می تواند از لحاظ اقتصادی بسیار مناسب و مقرون به صرفه باشد. همچنین امکان بررسی کابینت های آماده پیش از خرید نیز می تواند به شما در انتخاب و یا عدم انتخاب آن کمک زیادی کند. این دسته از کابینت ها از لحاظ زمان تحویل نیز مزیت بالایی نسبت به مدل های سفارشی دارند.
اغلب کابینت های آماده ( برای کاهش هزینه ساخت و مقرون به صرفه بودن حداکثری) از تخته های نازک و روکش دار ساخته می شوند و کیفیت پایین تری نسبت به مدل های سفارشی سازی شده دارند. تنوع در انتخاب مدل، سبک و لوازم جانبی آنها محدودیت های زیادی دارد و به احتمال زیاد در نهایت نتوانید مدل ایده آل خود را پیاده سازی کنید.
این مدل از کابینت چوبی آشپزخانه همان کابینت نیمه سفارشی است. در این مدل ها اسکلت بندی و ابعاد کابینت ثابت است؛ اما شما در مورد انتخاب رنگ، روکش و یا لوازم جانبی و اتصالات آن حق انتخاب خواهید داشت.
امکان سفارشی سازی نسبی این دسته از کابینت ها حس بهتری در مورد آنها به شما خواهد داد. در واقع شما می توانید در کنار صرفه جویی در هزینه های خود نسبت به یک کابینت سفارشی، تغییرات مورد نظر خود را بر روی آن اعمال کنید.
همانند کابینت های آماده و مقرون به صرفه، این دسته از کابینت ها نیز در طرح های کلی و اسکلت بندی خود دچار محدودیت هایی هستند. اگر این طرح بندی کلی با فضای خانه شما متناسب باشد، مشکلی از این بابت نخواهید داشت. در غیر این صورت ممکن است عدم تناسب و تطابق کامل کابینت با فضای نصب شده آن کمی آزار دهنده باشد.
این دسته از کابینت چوبی آشپزخانه بهترین نوع آن به شمار می رود. با توجه به سفارشی بودن ابعاد و نوع طراحی، قادر خواهید بود تا بیشترین استفاده ممکن از فضای ذخیره سازی را ببرید.
در این مدل از کابینت ها تمام جنبه ها ازجمله ابعاد، رنگ بندی، نوع تخته و همچنین بخش بندی داخلی کابینت مطابق با سلیقه شما خواهد بود. در نتیجه شما با صرف کمی زمان و مشورت با افراد متخصص در این حوزه، می توانید کابینت ایده آل خود را داشته باشید.
کابینت چوبی آشپزخانه سفارشی هزینه بالایی نسبت به سایر مدل های آن دارد. اگر قصد استفاده از این مدل را دارید، بهتر است بودجه مناسبی برای آن در نظر بگیرید.
در این نوشته سعی کردیم تا به صورت اجمالی اقدام به معرفی رایج ترین انواع کابینت چوبی بپردازیم، شما می توانید براساس نیاز و البته بودجه خودتان اقدام به انتخاب کابینت متناسب با آشپزخانه خودتان بکنید. مانند هر کار دیگری که مشورت سبب تصمیم گیری بهتری می شود، انتخاب یک مدل کابینت چوبی ام دی اف هم نیاز به مشاوره با متخصصان و افراد خبره نیز دارد. کارشناسان و همکاران ما در آذینگر در خدمت شما خواهند بود. برای این منظور تنها کافی است با شماره تلفن 09124611041 تماس گرفته و سوالات خود در این زمینه را مطرح کنید. ما همواره آماده ارائه تجربیات خود در زمینه طراحی دکوراسیون داخلی به شما کاربران عزیز هستیم.